Belkyra mot dubbelhaka, Sundsvall


Sundsvall Estetik Center


Behandlingar / Ansikte / Dubbelhaka Belkyra
Dubbelhaka – Belkyra

Belkyra är ett läkemedel som har registrerats för behandling av dubbelhaka och huduppstramning i området. Den verksamma substansen är deoxicholsyra som injiceras med en tunn nål in i fettkudden.

Hur går behandlingen till?

Före behandlingen märker man ut behandlingsområdet och använder en mall som appliceras på huden för att få en jämn dosering. Själva behandlingen tar några minuter och innebär 20-30 stick. Vi ger oftast bedövning innan och lite kyla mot området efteråt.

Belkyra är en estetisk injektionsbehandling och du måste komma på konsultation minst 2 dagar före behandling. Har du varit på konsultation senaste 6 månaderna? Då kan du direkt boka din tid.

När ser man resultat?

Man börjar se resultat efter några veckor. Om man vill ha ännu mer effekt kan behandlingen upprepas efter 6-8 veckor.
Hur många behandlingar behövs?

Det behövs 1-4 behandlingar. Studier har visat att 2 behandlingar är vanligast. Resultatet är permanent.
Finns det några biverkningar?

Man kan få blåmärken första dagarna. Det är också normalt med kraftig till måttlig svullnad första veckan och därefter en övergående fasthet i behandlingsområdet.


Vad kostar behandlingen?

Behandlingen kostar 8900 kr för 2 ampuller, 11900 kr för 3 ampuller. Vid behandling 3-6 ges 20% rabatt.


Hur ont gör en Behandling?

Enligt patienter som har provat både Belkyra och Botox, är Belkyra den mer smärtsamma av dessa två. Behandlingen upplevs som obehaglig för många och smärtan kan fortsätta i några dagar efteråt.

Belkyra eller Kybella?

Belkyra och Kybella är samma behandling men under två olika namn. Det två benämningarna är egentligen olika varumärken av deoxylkolsyran som injiceras under hakan. Behandlingen går ofta under benämningen Kybella i USA.

Vem bör inte göra en behandling?

Om du är allergisk mot själva ämnet eller något av dess innehåll är du inte en lämplig kandidat för Belkyra. Detta innefattar natriumklorid, saltsyra, vattenfritt dinatriumfosfat, natrium­hydroxid eller vatten för injektionsvätskor. Du bör inte utföra behandlingen om du är gravid eller ammar. Du får heller inte ha en infektion i det område som ska behandlas. Innan behandlingen bör du även undersöka att dubbelhakan inte har andra anledningar som till exempel att sköldkörteln är förstorad. Kraftigt överviktiga människor och de som lider av BDD ska ej behandlas.