Hifu Sundsvall, fastare hud!

HIFU Sundsvall- Ett riktigt lyft för ansikte och kropp.Åtstramning, föryngring, kollagen och Elastin-stimulerande.
....................................................................................................

Hög Intensivt Fokuserad Ultraljud av 5 generation (7D HIFU) är ett icke kirurgiskt lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp.
Den passar för alla hudtyper för både män som kvinnor.
HIFU levererar fokuserad ultraljud till huden och underliggande vävnader för att stimulera egen kollagen och elastinproduktion för att sedan producera nya starkare fibrer.
De nya HIFU-maskinerna är mer effektiva, snabbare och ger mindre smärta jämfört med äldre HIFU modell. Vår HIFU fokuserar på flera huddjup för att leverera huduppstramning, lifting eller fettredusering.

Hur går HIFU behandlingen till?

Behandlaren kan markera behandlingsområdet och ett speciellt ultraljudsgelé appliceras först på huden för att leda in det högintensiva ultraljudet ner till hudens olika lagen. Hifu stimulerar den egna kollagen och elastinproduktion. Vissa patienter kan uppleva en viss smärta.
Man för munstycket till HIFU över området som skall behandlas.
Varje behandlingar tar 15 till 90 minuter. Man kan känna av ett lätt stickande eller värme under huden.
Du ska vara frisk. Innan behandlingen får man inte ta filler på området som ska behandlas, botox, alkohol och blodförtunnande mediciner.

BOKA Här

Vilka områden kan behandlas med HIFU?

Behandling är FDA-godkända för att strama åt huden i ansiktet, halsen och på kroppen. HIFU-behandling är en av de mest populära och utvecklade metoder som finns i nuläget. Vanliga behandlingsområden är:
 • Panna
 • Kinder
 • Hals
 • Kropp
 • Man kan behandla både ansikte och kropp där lös hud framträder.
 • Området precis under ögonbrynen och över ögonbrynen (ej locken på ögonen) och hela nedre ögonlocken.

Hur många HIFU behandlingar behövs för att uppnå resultat?

De flesta personer behöver 2 behandlingar med minst 1 månads mellanrum. Det beror på ålder och hudens tillstånd.
I vissa fall om huden är väldigt lös eller kund 50+ kan en behandling upprepas efter minst 1-2 månader. Din kropp kommer att fortsätta producera friskt kollagen under ett år. Efter det, kanske du vill fortsätta touch-up behandlingar.

Vad händer efter HIFU behandlingen?

Rodnaden och svullnaden som kan uppkomma går över under några timmar ibland några dagar. Kollagenproduktionen kommer starta efter bara en session, med resultat som framträder under de följande månaderna. Din hud kommer att bli friskare, starkare utan onaturliga, drastiska förändringar. Huden fortsätter föryngras och uppstramas dag efter dag upp till ca 6 månader.

När ser man resultat efter HIFU behandling?

Det första resultatet kan upplevas direkt efter behandlingen och huden känns genast stramare, men kollagen och elastin-produktionen pågår upp till 6 månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastin-fibrer. Efter ca 6 månader kan man se det slutgiltiga resultatet.
På grund av att din hud producerar elastin och kollagen, kommer din hud kännas mjukare och fastare.

Indikationer för behandling:
 • Lösa nack veck
 • Hängande hud, särskilt runt munnen
 • Tunn, torr hud
 • Fina linjer och rynkor
 • Mindre rodnad och torrhet
 • Ojämn hudton och struktur
 • Stora porer
 • Något hängande hud kring käklinjen (Har man mycket hängande hud eller är överviktig och vill ha en markant förbättring rekommenderar vi kirurgi)

Hur länge varar resultatet efter HIFU behandling?

Detta varierar från person till person och beror på ålder, medicinering etc. Det kan hålla upp till några år. Åldrandet i huden fortgår.
Underhållsbehandlingar kan göras om man så önskar.

Finns det några biverkningar eller risker med HIFU behandlingen?

HIFU är en icke kirurgisk och icke invasiv behandling som ej kräver återhämtningstid.
HIFU är en mycket säker metod som inte ger bestående biverkningar. Den har använts världen över och flera hundratusentals behandlingar har gjort den till en säker behandling.
Normala biverkningar är en rodnad, lite svullnad och lite obehag eller smärta som kan kännas under pågående behandling som avtar väldigt fort efter behandlingen.
Rodnaden och svullnaden samt stickningar kan hålla i sig i några timmar och försvinner för det mesta under samma dag. Detta är en bra indikation på att kollagenprocessen har påbörjats.

Vilka kan behandlas?

Alla hudtyper både män och kvinnor kan genomföra behandling med HIFU. 
Dock ej gravida, epileptiker eller personer med pacemaker.

Hur länge pågår en behandling?

Beroende på vilket område som ska behandlas varar en behandling från 15-90 minuter.

BOKA HÄR:

Kan man strama åt huden på kroppen med HIFU?

Ja, med HIFU kan man även arbeta med hudåtstramning och fettreducering.
Vissa personer som inte har mycket fett utan mera lös hud kan välja endast HIFU hudåtstramning.

Bättre Resultat som håller längre

Som man kan se ovan så penetrerar HIFU till djupare hudlager än t.ex IPL och laser gör vilket egentligen är samma hudlager som läkare vid kirurgiska ingrepp skär. Här kan liknande metod uppnås utan att behöva skära loss huden utan genom direkt penetrering via HIFU.

SMAS, vad är det?

SMAS är samma lager av vävnad som läkare drar åt vid t.ex ett ansiktslyft.
HIFU är det enda icke kirurgiska metoden som kan nå ner till samma hudlager som kirurger använder.

Permanent fettredusering med Hifu.

HIFU kan fokuserar på flera hud-djup för att leverera hud uppstramning, lifting eller fettredusering.
Kollagenet stimuleras av ultraljudsvågorna med rätt anpassad program och rätt djuphet. Detta ger ökad elasticitet och fasthet i huden. Vi arbetar på 3-4 djuphet beror på behov.
Det är lika bra att behandla fettdepåer på olika område på ansikte eller kroppen.
Max 1 beh i 6 månader får utföras. Terapeut ger individuella rekommendationer vid behandlingen.
Rekommenderas:
-återfukta hud extra med serum/kräm några dagar innan behandling.
- dricka mera vatten några dagar innan behandling.

Vad ska man tänka på innan Hifu behandlingen?

Innan behandlingen får man inte konsumera alkohol och blodförtunnande mediciner. Ej gravid. Ej hjärtsjukdom.

Hur fungerar Hifu fettreducering?

Hifu penetrerar hög intensiv fokuserad ultraljud genom samtliga hudlager och direkt till fettcellslagret och orsakar en direkt förstörelse av fettcellerna (omedelbart under behandlingen).

Vad händer efter behandlingen med HIFU?

De förstörda fettcellerna tas bort av kroppens naturliga lymfsystem. Lymfkärlen tar hand om de förstörda fettcellerna och transporterar de ut ur kroppen. Denna process tar ca 8-12 veckor.
Fettet från fettcellen omvandlas till triglycerider och vatten som tas om hand av kroppen blodsystem och förbrukas av kroppen som energi.
Eftersom fettcellerna är förstörda och innehållet förbrukas av kroppen kan inte fettet lagras i det behandlade området igen. Men det är viktigt att tänka på att underhålla resultatet.


Vem är en bra kandidat för Hifu Fettreducering

Både män och kvinnor kan genomgå behandling med Hifu. De bästa kandidater är personer som är aktiva och i sin målvikt eller nära sin målvikt med överflöds och envisa fettdepåer. Man ska ha ett bmi lägre än 30.

Vilka resultat kan man förvänta sig efter en HIFU fettreducerings behandling?

De flesta kan se mätbara resultat omedelbart efter behandling, eftersom Hifu omedelbart förstör fettcellerna minskar antalet fettceller direkt under behandlingen. Fettminskningen pågår i flera veckor till efter behandlingen och ett slutresultat kan komma 3-6 månader efter den totala behandlingen.

Hur många områden kan man behandla?

2 till max 3 områden men bäst är ett område i taget och efter 2 veckor välja nytt område så kroppen får tid att bearbeta de förstörda fettcellerna och förbruka energin från fettcellerna.
Eftersom Hifu kan nå ner till de djupare lager under huden förstör den en större mängd fettceller jämfört med andra metoder för fettreducering.

Hur känns behandlingen HIFU fettreducering?

I stort sett kan man säga att behandlingen är smärtfritt, eftersom hifu når direkt ner till fettcellerna och inte till huden känns behandlingen mycket lite eller inte alls.
När man däremot arbetar med Hifu hudåtstramning kan behandlingen kännas lite mer intensiv och en varm stickande känsla förekommer då, men de flesta klarar av den. Ingen Alvedon eller bedövning behövs före behandling.

Finns det några biverkningar?

Alltid innan behandlingen görs en konsultation för att säkerställa att kunden kan göra behandlingen, vad gäller hifu fettreducering är det mycket minimala biverkningar så som svullnad och rodnad som kan förekomma efter behandlingen detta avtar i stort sett samma dag efter behandlingen.

Kan man gå ner i vikt efter en behandling med HIFU?

Nej, Hifu fungerar inte som en viktminskningsmetod men det har hjälpt många att komma igång med sin viktminskning genom att påbörja en hifubehandling som ökat motivationen till viktnedgång eftersom mätbara resultat syns för de flesta direkt efter en behandling.

Hur många behandlingar behöver man för ett område?

De flesta behöver 2-3 behandlingar för att uppnå fina resultat.

Hur lång tid ska det gå mellan behandlingar ?

Mellan varje behandling på samma område ska det gå minst 4 veckor. Väljer nytt område kan göras efter ca 2 veckor efter föregåendeBoka här:
HIFU Sundsvall Estetik Center image