Permanent hårborttagning Sundsvall Estetik Center Diodlaser

Ta bort hår med laser.
Permanent hårborttagning med laser, hur fungerar det?


Boka här:

Hur går en behandling med diodlaser till? Först får du bära skyddande glasögon. Ljus från laser kan vara skadligt för ögonen utan skydd. Därefter ställs lasern in för att passa din hudton.
Laserljuset passerar huden och värmer upp pigmentet i hårsäcken, vilket permanent gör att håret tas bort.
Du kan direkt återgå till jobb eller andra vardaglig sysslor.

Diodlaser är en den mest effektiva behandlingen för permanent hårborttagning på marknaden. Vill du bli av med oönskad hårväxt på rygg, överläpp, eller ben? Man kan behandla hela kroppen. Dessutom är det den enda lasern som behandlar alla hudtoner. Ja, den är helt enkelt lämplig för de flesta, både män och kvinnor.


Boka här:


Hur många laserbehandlingar krävs för att bli helt hårfri?

Generellt krävs 4-8 behandlingar för att ta bort håret helt, men eftersom vi alla är olika så skiljer det sig från person till person. Vissa är nöjda när de uppnått en glesare hårväxt medan andra vill bli helt hårfria.


Hur lång tid mellan behandlingarna?

Mellan 3-8 veckor. Detta är tiden kroppen behöver på sig för att producera nya hårstrån. Att göra behandlingarna tätare skulle inte vara effektivt. Det varierar även beroende på vilken del av kroppen man behandlar.


Hur lång tid tar en behandling med diodlaser och gör det ont med permanent hårborttagning?

Det beror på behandlingsområdet – underben tar ca 25 minuter medan överläpp bara tar 5 minuter. Om behandlingen gör ont beror också på behandlingsområdet. Generellt är det helt smärtfritt men i vissa områden där huden är tunn kan man uppleva en stickande känsla.

Mycket viktigt att ha rakat sig noggrant kvällen innan behandlingen på Sundsvalls Estetik Center.

Kan jag permanent ta bort med ljusa hårstrån på kroppen också?

Ja, så länge det finns pigment i hårsäcken – alltså att håret är ljust blont och inte vitt eller grått. Däremot kan det krävas fler behandlingar för att bli av med ljusa hårstrån.

Ska området som ska behandlas med diodlaser vara rakat?

Ja.  Till skillnad från IPL som kräver viss längd på hårstråna ska behandlingsområdet vara NOGA rakat max en dag innan behandling med diodlaser.

Hur länge håller permanent hårborttagning med laser – måste jag göra om behandlingarna igen om några år?

Nej. Så fort lasern behandlat hårsäcken kan det aldrig växa ut nytt hår ur den igen. Däremot kan hormonförändringar såsom graviditet väcka “vilande” hårsäckar till liv. Då kan man göra enstaka behandling igen.


Vad bör man tänka på inför permanent hårborttagning?

Du ska inte ha blekt, vaxat, epilerat eller plockat håret i behandlingsområdet 4 veckor innan behandling. Du bör inte heller sola och vara "solbränd".


Vad ska jag inte göra efter en behandling med diodlaser?

Undvik hård träning, bastu samt att duscha länge eller bada varmt en dag efter behandlingen. Undvik att sola i några dagar efter behandlingen. Utsätts huden i behandlingsområdet ändå för sol ska du vara noga med att använda solskydd- SPF.


Vad skiljer diodlaser från IPL vid permanent hårborttagning?

Diodlaser är mycket effektivare än IPL, det krävs färre behandlingar samt betydligt kortare behandlingstillfällen. Detta är för att diodlasern är anpassad till hårborttagning medan IPL har fler behandlingsfunktioner. IPL är också betydligt smärtsammare.


Finns det risker med att ta bort hår med diodlaser?

Behandlingen är i princip riskfri då tekniken i maskinen anpassar energin till hudtonen som behandlas. Vissa blir lätt röda direkt efter behandling men detta lägger sin inom närmaste dygnet.


Vilken är den bästa metoden för hårborttagning?

Det finns många olika metoder att bli av med oönskad hårväxt – rakning, vaxning, epilering, hårborttagningskräm och laser. Alla har fördelar och nackdelar och det är viktigt att du väljer en metod du känner dig bekväm med.
Just diodlaser är ett effektivt sätt att permanent ta bort hår, där man använder en kombination av tre laservåglängder för att behandla alla hårsäckens strukturer.


Vilka är inte lämpade att göra hårborttagning med diodlaser? 

immunosupprimerande Sjukdomar, diabetes, dermatit, epilepsi, hjärt- och kärlsjukdomar, psoriasis eller skadad hud i behandlingsområdet.  Du bör heller inte vara under medicinering där ljuskänslighet kan vara en biverkning.
Står du på någon receptbelagd medicin, fråga din läkare.Boka här: